bank_law_loanlawyers_logo

ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΗΛ. 6977-359777 – Email: [email protected]

Άρειος Πάγος: Η Ολομέλεια αποφάσισε ότι τα funds μπορούν να διενεργούν πλειστηριασμούς

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ 56 ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΩΝ, κόντρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού από τους φόρους του οποίου πληρώνονται αδρά,

Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ. Οι νομικοί λόγοι κατά των funds-intrum- cepal- τραπεζών, είναι ΔΕΚΑΔΕΣ.

ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ!

Υπάρχουν και δικαστές που αποδίδουν δικαιοσύνη (9 οι μειοψηφισαντες Αρεοπαγίτες και πολλοί άλλοι)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;

Για να δούμε πώς λειτουργεί το σύστημα:

1. Οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, προκειμένου έτσι να διασωθούν και να μπορούν να κυνηγούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τους πολίτες που τις έσωσαν.

2. Μετά τη διάσωσή τους, πωλούν τα δάνεια σε αλλοδαπές εταιρείες (funds) που στην πραγματικότητα οι τράπεζες βρίσκονται από πίσω, και η πώληση αυτή επιλέγεται να γίνει με το Ν.3156/2003 που ορίζει ατέλεια σε φόρους, αντί του Ν.4354/2015 που προβλέπει φόρους και τέλη σε βάρος των funds/τραπεζών.

3. Τα funds ορίζουν στην Ελλάδα διαχειρίστριες εταιρείας (Intrum, Cepal, doValue), στις οποίες επίσης συμμετέχουν οι ελληνικές τράπεζες, και πάλι με βάση το Ν.3156/2003 ο οποίος όμως δεν ιδρύει νομιμοποίηση των εταιρειών αυτών για τη διαχείριση των δανείων.

4. Από τη διαδικασία εφαρμογής του Ν.3156/2003, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ 58 ΔΙΣ ΕΥΡΩ που θα όφειλαν να καταβάλουν τα funds (δηλ.οι τράπεζες στην ουσία), εάν οι μεταβιβάσεις των δανείων γίνονταν με βάση το Ν.4354/2015.

5. Ήδη εκδόθηκε σωρεία δικαστικών αποφάσεων (π.χ. ΑΠ 822, 823/2022), που προς τιμή τους οι δικαστές αυτοί έκριναν ορθώς ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες δεν νομιμοποιούνται.

6. Το ζήτημα κρίθηκε τελικά στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ στις 26-1-2023.

7. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ (δια του κ.Στουρνάρα) ΤΗΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ FUNDS /ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

8. Και τελικά, μέσα σε 10 ημέρες, η απόφαση της Ολομέλειας του ΑΠ είναι -όπως ήδη φημολογείται – μετά και τη θετική εισήγηση της Αντεισαγγελέως ΑΠ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ FUNDS, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ 58 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Όποιος λέει ότι καθυστερεί η απόδοση της δικαιοσύνης,

ψεύδεται ….

Όποιος διαδίδει ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης,

ψεύδεται ….

Επιβάλλεται η προσφυγή μας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Επιβάλλεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η κατάσταση αποδεικνύεται ότι είναι άκρως επικίνδυνη, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και του Ελληνικού Δημοσίου.

ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος-σταθερά υπέρ των δανειοληπτών –

10-2-2023


ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Προγραμματίστε μια Επίσκεψη

Skip to content