bank_law_loanlawyers_logo

ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΗΛ. 6977-359777 – Email: [email protected]

ntorak_ritikopoulou_loanlawyers

ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1983 και είμαι δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων. Έχω ολοκληρώσει δύο κύκλους Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών, του Τομέα Φιλοσοφίας Δικαίου και του Τομέα Κοινωνιολογίας Δικαίου.
Ασκώ μάχιμη δικηγορία με συνεχή πολυετή παρουσία στα Δικαστήρια όλης της χώρας, ενώ παράλληλα στο παρελθόν, επί περίπου 10 έτη, εργάσθηκα και στη Νομική Υπηρεσία Τράπεζας, στο δικαστικό τμήμα.
Συνεπεία της πολυετούς αυτής εμπειρίας, ο κατ΄εξοχήν τομέας εξειδίκευσής μου είναι το τραπεζικό δίκαιο, και ως εκ τούτου, οι περισσότερες από τις υποθέσεις που χειρίζομαι αφορούν σε τραπεζικά δάνεια κάθε μορφής, με πρωταρχικό στόχο την εξώδικη και κυρίως τη δικαστική διασφάλιση των συμφερόντων των δανειοληπτών έναντι των τραπεζών, των funds και των εταιρειών διαχείρισης (όπως Intrum, Cepal, doValue κλπ), αποκρούοντας και ματαιώνοντας διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και κατασχέσεις ακινήτων.
Παράλληλα, έχω ασχοληθεί με πληθώρα υποθέσεων αστικού δικαίου, εργατικού, ιατρικού, εμπορικού καθώς και του ποινικού, τομείς στους οποίους μέχρι και σήμερα εξακολουθώ να δραστηριοποιούμαι καθημερινά στα Δικαστήρια όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των ετών 2003-2008 υπήρξα συνεργάτης του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και μεταξύ άλλων, στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μου ανέθεσε το 2003, και με συμπεριέλαβε στην τριμελή Επιτροπή για την υποβολή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μήνυσης κατά των υπευθύνων για τα εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν στο ΙΡΑΚ σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Το 2012, με τη διττή ιδιότητα της Ελληνίδας πολίτη και της νομικού, συνέταξα και κατέθεσα στην Εισαγγελία Αθηνών, μήνυση για την εσχάτη προδοσία και την εξαπάτηση εκλογέων, κατά των Ελλήνων πολιτικών που ήταν αποδεδειγμένα υπεύθυνοι για την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων που προκλήθηκε από τη μεθοδευμένη υπαγωγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2010 από το Καστελόριζο. Η μήνυση αυτή διαβιβάσθηκε άμεσα, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο Προεδρείο της Βουλής, ωστόσο μεθοδευμένα δεν ενεργοποιήθηκε η Βουλή για την ποινική διερεύνηση του θέματος, συγκαλύπτοντας έτσι τους υπεύθυνους. Η μήνυση αυτή, και το σύνολο των αποδεικτικών εγγράφων που κατέθεσα στον Εισαγγελέα, είχε διεθνή εμβέλεια και απήχηση, και συνενώθηκαν με την κίνηση αυτή χιλιάδες Έλληνες ανά τον κόσμο, η ενημέρωση των οποίων γινόταν καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας μου www.letmefree.gr και όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, ενόψει της υπογραφής και των μετέπειτα Μνημονίων, υπέβαλα αίτηση για τη σύλληψη των βουλευτών που επρόκειτο να τα υπογράψουν, προγραμματίζοντας για το σκοπό αυτό συγκέντρωση ενώπιον του Αρείου Πάγου όπου προσήλθε πλήθος Ελλήνων από όλα τα μέρη της Ελλάδας, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την κοινωνική και οικονομική κατάρρευση της χώρας μας.

Επειδή η Δικαιοσύνη είναι το προπύργιο της δημοκρατίας, έχω πάντα στόχο τη διασφάλιση της ορθής απονομής της, γιατί μόνο έτσι αποκαθίσταται η τάξη και η ισορροπία. Με βάση αυτό το στόχο, συντάσσομαι πάντα με τον ασθενέστερο που εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί και να υποταχθεί στην εξουσιαστική δύναμη ενός πολύπλοκου καταναγκαστικού συστήματος που μόνο καταστροφή προκαλεί.

Συνεργάτες

Άννα Μεταλλίδου

Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο, το δίκαιο μετανάστευσης & αλλοδαπών και το δίκαιο ακινήτων.

Skip to content